مدیر جهادکشاورزی مراغه:
مراغه 2300 تن عسل تولید کرد
خبرگزاری پانا: مدیر جهادکشاورزی مراغه از تولید و برداشت 2 هزار و 300 تن عسل در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی، جواد کاظمی با بیان اینکه برداشت عسل از کندویهای بومی و مدرن در این شهرستان آغاز شده است، گفت: برداشت عسل از حدود 79 هزار کندوی بومی و 96 هزار کندوی مدرن تا اواسط فصل پاییز در زنبورستانهای این شهرستان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در این شهرستان به طور میانگین از هر کندوی مدرن 11.5 کیلوگرم عسل تولید میشود، ادامه داد: همچنین از هر کندوی بومی این شهرستان 7.8 کیلوگرم عسل تولید میشود.
کاظمی با بیان اینکه انتظار میرود در سال جاری 2 هزار و 300 تن عسل از نوع مرغوب از کندوهای بومی و مدرن برداشت شود، افزود: تاکنون برای بیش از 780 نفر در این شهرستان در زمینه زنبورداری به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در این شهرستان به منظور عرضه اصولی عسل به مصرف کنندگان، یک واحد بستهبندی عسل با ظرفیت 500 تن در سال فعالیت میکند، ادامه داد: با صدور مجوز برای یک واحد بستهبندی دیگر تا سال آینده میزان بستهبندی عسل در این شهرستان به یک هزار تن در سال افزایش مییابد.
25 میلیون زنبور فراری
25 میلیون زنبور فراری
حادثه > خارجی - یوتا: پس از برخورد کامیونی با گاردریل یکی از بزرگراههای ایالت یوتای آمریکا، ابری از میلیونها زنبور به هوا برخاست.
این زنبورها داخل صدها کندو در حال انتقال به شهر بیکرزفیلد کالیفرنیا بودند. جانسون رئیس پلیس بزرگراه درباره این حادثه به رسانهها گفت: با وجود 25میلیون زنبور عصبانی هیچ چارهای جز بستن مسیر جنوبی این بزرگراه نداشتیم به طوری که تردد در مسیر یادشده تا 5ساعت امکانپذیر نبود و سرانجام از زنبورداران منطقه برای جمعآوری زنبورها درخواست کمک شد. گفتنی است 2 پلیس و راننده کامیون نتوانستند از نیش زنبورها در امان بمانند و برای مداوا به بیمارستان منتقل شدند.
آغاز کوچ زنبورداران مناطق سردسیر کشور
غاز کوچ زنبورداران مناطق سردسیر کشور به هرمزگان
کوچ زنبور داران از مناطق سرد کشور به هرمزگان آغاز شد.
فعالیت کلنی های زنبور عسل درهرمزگان هرسال با گل دهی درختان گون وبادام کوهی ارتفاعات گنو و زاکین در شهرستان بندرعباس و فارغان شهرستان حاجی آباد آغاز می شود.
کارشناس مسئول پرورش و اصلاح نژاد زنبور عسل هرمزگان گفت: سالانه هزار و 500 زنبوردار با 300 هزار کلنی زنبور عسل از استانهای اصفهان، فارس،آذربایجان،خراسان ،مازندران، زنجان و لرستان به هرمزگان می آیند.
هرمزگان یک میلیون و صدهزار هکتار عرصه جنگلی کوهستانی و ساحلی پوشیده از انواع درختان کَرت ، کَهور و کُنار دارد.
این درختان 2بار در سال گل می دهند و از شرایط مناسبی برای پرورش زنبور عسل برخوردارند.
فرهاد بشیری افزود: گل دهی درختان مرکبات که وسعت باغهای آنها در این استان به 40 هزار هکتار می رسد، هرمزگان را به یک مکان مناسب برای تولید عسل با کیفیت در فصل زمستان تبدیل کرده است.
همچنین زنبوردارانی که اوایل پاییز وارد هرمزگان می شوند، عسل تولیدی آنها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
این فصل به گل دهی درختان کُنار اختصاص دارد وعسل تولیدی زنبورداران ازاین درخت گرمسیری، ازطعم بسیار خوبی برخوردار است.
زنبورداران مهاجر تا پایان دی در هرمزگان می مانند.
کارشناس مسئول پرورش و اصلاح نژاد زنبور عسل هرمزگان گفت: هرمزگان74 زنبورداربومی و9 کلنی دارد که سالانه بیش از 40 تن عسل از آن بدست می آید.
بشیری افزود: به علت شرایط اقلیمی خاص هرمزگان فصل پرورش ملکه هم یک تا 2 ماه زودتر از بقیه نقاط کشوردر این استان آغاز می شود و زمانی که زنبور داران به آن احتیاج دارند در اختیار آنها قرار می گیرد.
هرسال ایستگاه پرورش ملکه جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در یکی از نقاط استان هرمزگان مستقر می شود و عملیات پیوند زنی، پرورش و جفت گیری ملکه را در این استان انجام می دهد.
تشکل رسمی زنبورداران استان هرمزگان ، شرکت تعاونی زنبور داران سواحل خلیج همیشه فارس است.
این تشکل بازاریابی عسل و تهیه لوازم و وسایل زنبور دارای را به عهده دارد